pLeaSe cLick Me!!

Thursday, November 25, 2010

seTelah lama ku menyepi

assalamualaikum semua..aduh..begitu lama aku rasa tinggal kan blog ni..bukan tidak mahu tulis post baru tapi keadaan ofis aku sekarang ni tidak mengizinkan untuk aku berblogging..bila waktu malam pula,aku sudah letih dan tidak larat untuk menaip post baru..tapi malam ni aku terdetik untuk update post sebab aku agak free dan kebetulan plak ada broadband..apa lagi..tiba2 je la tangan ni nak menaip..

alhamdulillah..kerja aku kat ofis sekarang ni makin stabil dan semuanya teratur dan lancar..haha..boleh dikatakan memang ditanggung beres..sebenarnya,aku pun ada berita jugak setelah aku mendiamkan diri lebih kurang 5 bulan,ada berita menggembirakan buat aku sekeluarga..aku sekarang ni sudah 4bulan hamil..alhamdulillah setelah 2 tahun aku mendirikan rumahtangga,akhirnya aku bakal menjadi seorang ibu..syukur padaMu Ya ALLAH..dan aku juga berdoa agar di berikan rezeki yang lebih untuk menjaga bakal anak ku nanti..amin..doakan aku selamat melahirkan dan selamat semuanya ye blogger lain..ok..sampai di sini dahulu post aku yang pendek ini..salam..

Tuesday, July 6, 2010

budak 5 tahun kenal erti seks dan gay??

selamat malam semua..sudah lama aku tidak update blog ni,berikutan kerja yg berlambak dan malas yang berleluasa..tapi berita dan cerita hari ni aku terima dengan terkejut..tengok la tajuk entri aku tu..kamu semua mesti terkejut dan bagitau betul ke cerita aku ni..

yup..memang betul kejadian ni berlaku..berikutan pagi tadi,masa aku sampai ofis dan menanti pintu ofis dibuka,aku menanti di atas motor ku sambil melihat situasi budak lelaki berumur 5tahun,sedang memaki hamun ibu dan pengasuhnya..siap dengan sepak terajang memarahi ibunya dan pengasuhnya juga..aku tengok situasi tu pun macam nak bagi penampar je..ish..budak2 sekarang ni memang kurang ajar la..

kisah tajuk aku ngan budak ni ialah budak ni jugak reti hal2 pasal entri aku kat atas tu..jadi,nak dijadikan cerita,aku masuk ofis,kemudian,kak cleaner kitorang bagitau kisah anak sedara dia yang berumur 3 tahun jadi mangsa kepada budak 5tahun ni..sama2 lelaki..boleh korang semua bayangkan???

di suatu petang dua tiga hari yang lepas,si budak 5thn ni ajak si budak 3thn main dalam bilik,lps tu,mak si budak 3thn ni cari2 la budak 3thn tu,punya la lama jumpa diorang main dalam bilik..so kak cleaner kitorang ni mak sdara budak 3thn ni,tnya la,main apa dalam bilik tu,si budak 5thn da cabut da,si budak 3thn bgtau hal dia di suruh melakukan benda2 yg tidak sepatutnya budak2 tau..mak sdara dia pegi tanya budak 5thn tu,dia lari lintang pukang n bila mak sdara dia ugut nk bgtau kt ibu n pengasuh dia siap bagitau.."bagitau la,aku tak takut pun"..ape perasaan korang??tgk2la ank masing2,jaga la elok2..mintak2 dijauhkan perkara yang tidak elok tu..

Wednesday, May 19, 2010

hari khamis menjelma lagi!!

assalamualaikum semua..hari ni terasa kebosanan bila kerja tidak begitu byk..alhamdulillah,hari ni masuk hari ke lima aku bekerja di sini,setakat ni,semua berjalan dengan lancar walaupun ada sedikit kesalahan tapi tu lumrah setiap insan..semalam umi ada bagitau tentang kerja kosong tapi bagi aku rasa macam rezeki nak kerja dengan lebih tetap rasa macam dah putus asa bila setiap permohonan aku ibarat hilang tanpa khabar berita..
Memandangkan keadaan kewangan aku pun tidak sekukuh sebelum ini berikutan susah nak mendapatkan orang2 yang berminat dengan menyimpan..
Sekarang ni,aku dapat kerja yg lebih stabil walaupn gaji tidak lumayan tapi mungkin rezeki aku di sini dulu baru ada rezeki di tempat lain..

Monday, May 17, 2010

sekian lama ku menyepi!!!

assalamualaikum semua..harap maaf dipinta sbb dah terlalu lama aku xmunculkan diri..macam2 yg berlaku dan macam2 berita..bermula dengan penutupan pejabat di mana tempat aku bekerja membuatkan aku jarang2 on9 dan ni semua menjadikan aku mengganggur kembali..

aku kehilangan kerja yg bagi aku da memang suka sgt2 da tp ALLAH nk uji aku,aku hilang kerja dan dalam tempoh tu,macam2 yang terjadi,aku jd xde mood nk on9 dan jarang2 sgt on9..tapi ari ni,adik aku remind kan aku hal update blog ni sblm my follower yg mnghargai aku ni hilang sekelip mata..walaupn skit tp korang semua tetap aku hargai!!tQ for ur support..

ari ni aku nk cer skit,ari ni merupakan ari kedua aku kerja di tempat yg baru,walaupn gaji xseberapa,tp Alhamdulillah,ALLAH masih syg kan aku dan keluarga ku..aku bersyukur dgn rezeki yang ALLAH bagi..pape pn,nnti aku akan update lg..sory yea korang..terlalu lama aku menyepi...

Sunday, April 25, 2010

i will jobless later or sooner

assalamualaikum frenz..aduh..ari ni aku rasa teramat la sedih..entah kenapa aku sedih sangat bile dapat tau aku bakal jobless tidak lama lagi..xesok lusa xlusa smggu lagi,entah bila..tapi dalam waktu terdekat..bukan senang nak cari kerja skang ni,apa patut aku buat?atau aku patut mengganggur??tu bukan style aku,aku nak makan duit sendiri dari mengharap kt orang lain,byk tggjwb aku kena pikul..

dugaan bertimpa2 aku terima..ujian mencurah2 Allah turunkan pada aku..aku redha..wahai kerja..sangkutla yang mana2 pun,aku perlu kerja untuk terus hidup..huhu..post kali ni pendek jek..nak kongsi ngan korang semua..sedih!!sob..sob..wish me all the best..

Wednesday, April 21, 2010

Adamaya version 2

assalamualaikum semua..ari ni da kurang rasa emo smalam and rasa lebih tenang..nak smbung cer pasal slot Akasia baru Adamaya..mesti korang yang minat tau kan pasal cer ni??bagi sape2 yang baru nak follow tu,Adamaya ditayangkan setiap ari isnin hingga khamis pukul 6.30 ptg dan semestinya di tv3 la..

hehe..bagi peminat2 yang baru nak minat and terlepas episod yang lepas,dun worry..u all leh follow cer ni on9 kt web tv3..atau ade gak yang upload kt tv3 tu..search je mintak tlg pakcik google ker makcik yahoo ke..sure ade..so jangan nangis2 n emo2 k..

cer adamaya ni berasal dari movie im not single..tp dalam im not single tu hero lain,aku xsuka dgn hero tu,tp dalam adamaya da ditukar hero nya..tu yang best tu,dua2 sama lawa n sama hensem cantik,lagi aku bersemangaat nk tengok cer ni..hehe..rasa cam diri sdiri falling in love la..

cer ni bermula dengan adam n maya kenal dengan cara yang masing2 sama xsuka..but jodoh la katakan,dikenalkan jgk oleh parents diorang so apa lagi,kawin la jwbnya,mula2 mmg si maya xsuka adam,tp sbb adam baik,dia smpai jatuh hati,walaupun dia xngaku dia da jatuh hati ngan suami dia tapi orang ckp stiap rumahtangga ada turun naik nya,si dani ni merupakan bekas kekasih maya walaupun maya da xnak dia n da tolak jauh2 tp si dani ni masih lagi berdendam n nak rampas balik..

episod dia da smpai kt dani da kawin ngan mastura n si mastura ni da tunggu masa nk beranak je tapi si dani ni leh plak g jumpa maya n kasi warning akan rampas maya balik..kira adam maya da kwin 5thn pun snggup dia nak rampas balik isteri orang..ish..i hate dani vm...ahahaha...

k la..update lak nanti pas epsod ptg ni yea..bye2..

Tuesday, April 20, 2010

i falling in love with ADAMAYA

assalamualaikum to bloggers..ari ni mood angin kucar kacir..geram bercampur baur..tapi wat masa skang ni aku geram..entahla..tapi sebelum perasaan aku yang geram ni bertukar,aku ngah rasa happy..berkaitan dengan cerita ADAMAYA..love this story very much la..sblm cer ni cer NA O MeI..tp ending dia hanging la plak..tu yang xbest tu..tapi pape pun Adamaya ni based cer asal i'm not single..superb...love la cer yg loving2 ni..tmbah2 lisa n sein plak teraju cer tu..ape lagi layan je..

actually nk smbung lagi cer tapi xbest la,perasaan aku ngah berkecamuk skang ni,tension..i wish i get a good job and go far away..aku nak berdikari..selama aku study,xde plak aku ssh2kan sesapa..tensionnyer perasaan aku skang ni...!!!

Saturday, April 17, 2010

exam a.K.a peperiksaAn

assalamualaikum kepada semua..setelah sekian lama aku berdiam diri tidak bermakna blog ini berkubur begitu sahaja..ini berikutan dengan email dari pihak nuff buat aku rasa kurang bersemangat dan juga kesibukan masa yang terlalu singkat buat aku jarang menulis N3 baru..

mungkin ramai yang dah tahu tentang keputusan untuk KPLI-SR jun 2010 baru2 ini,dimana semua kawan2 aku termasuk diri ni jugak tidak berjaya ke peringkat temuduga,umi aku ada cakap yang calon KPLI 60k,huish...terlalu ramai bagi aku..dan yang nak dipakai hanyalah 1k shj,begitu sikit bagi aku..jadi ada lagi 59k yang tidak berjaya..seterusnya DPLI pula yang nak dituju..entahla..

aku bukan setakat xm KPLI tapi sudah melalu xm Peperiksaan Perkhidmatan Awam Gred 41,dari pagi smpai ke petang,prestasi aku pun tidak dapat nak jelaskan dengan lebih lanjut,sekarang ni untuk DPLI pula..setelah tamat pengajian makin banyak pula peperiksaan yang aku kena lalui,tapi budak2 yg minta kerja dengan sijil SPM lebih bahagia..begitu banyak cubaan dan dugaan yang aku kena lalui untuk mendapatkan kerja yang lebih baik..aduh....aku rasa sangat tertekan..tp rezeki tidak muncul lagi..sabar tu lebih baik..dan hikmah disebalik sabar tu banyak..dan kita hanyala perlu bersabar..

Wednesday, March 31, 2010

sUrat peRingaTan nuffnang

assalamualaikum kepada semua penulis2 blog..disebabkan kesibukan masa yang tidak mengizinkan aku menulis N3 terbaru berikutan di kelantan ni aku dapat cuti dua hari dan dan aku guna sebaik2nya cuti tu.hari ni aku dapat email dan masa dalam menjelajah blog rakan2,aku banyak terbaca yang mereka pun sama seperti aku dapat email dari nuffnang bagi amaran jangan ada penipuan dalam setiap klik iklan mereka.untuk makluman semua,aku pun klik atas dasar minat dan ingin tahu lebih lanjut maklumat barang2 yang diiklankan.macam contoh:digi blackberry,mister potato dan juga ambank group.yang menghairankan aku,kenapa baru sekarang pihak nuffnang memberi amaran sedangkan ramai dah terjebak dengan perkara ni??

aku keliru dengan email tersebut.aku rasa aku klik iklan mereka pun atas alasan nak tahu lebih lanjut tentang produk tersebut,tapi kalau aku klik jugak iklan blog2 rakan ni,adakah aku akan di hukum??ada siapa2 boleh jawab soalan aku??aku keliru sebab aku masih baru didalam dunia iklan ni.tapi tidak mengapa,aku sekarang sah mula klik dalam senyap sebab aku nak tau ada ke orang nak klik aku punya kalau tidak tinggal jejak seperti biasa..jadi,tiada la pendapatan dari pihak nuff.

sebelum terlupa,aku nak bagi tahu,sesiapa yang terpilih untuk peperiksaan pangkat 41 SPA,anda semua boleh semak di laman web SPA samada terpilih atau sebaliknya.dan kalau ada yang pernah pergi sebelum ni,sila2 la kongsi kan pengalaman anda ya..sekian dulu N3 yang agak skema ini..assalamualaikum..

Saturday, March 27, 2010

jOm heBoh..plus enGaged..

assalamualaikum semua..camner korang ari ni??alhamdulillah aku sihat..cuma penat sangat rasa this weekend..haha...tengokla title N3 aku kat atas tu..penuh dengan pengisian minggu ni..walaupun hubby aku bekerja ari sabtu..aku isi jugak masa tu dengan sepenuh2 nya sampai kaki aku ni tak leh nak gerak..hahaha...da terlampau banyak berjalan..ari ni,aku masuk kerja cam biase je..juz pagi ni nak update skit N3 aku ni..

ok..aku nak start ngan ari jumaat dulu..pagi tu cam biase la..relax je..juz after orang solat jumaat,aktiviti aku pun bermula dengan pergi umah member aku bertunang..congratz to ili ruzanna..ko da di booking orang..haha..nice pinky cloth..tapi sayang aku xsnap gambar..sebab time tu aku xleh nak lama2 coz aku ader keje lain..sory yea ili,aku muncul seketika sebab dikala tu,kau da sibuk untuk berjumpa dengan bakal pasanganmu..papepun congratz..hehe..

after that,aku g la KBmall..i thought nak g jom heboh dulu..haha..1st time tu jom heboh come to town and of coz la,diorang kena pakai tudung for girls..anak2 sedara aku nak pergi sane,tapi aku stuck kat jammed so,sampai lewat,tengok2 diorang da pegi dulu,so,aku g KBmall ngan diorang plus wif my hubby la..haha..so suprize beb..this week,kat tempat2 shopping xde orang..haha..semua nak pegi jom heboh..plus aku pun nak pegi jugakla..sebab masa aku study kat melaka,aku xde transport nak g,lau naik public transport,paham2 la..mesti stuck ngan orang2..so,this time kat tempat sendiri,aku leh la g..before tu,aku merewang2 dulu kat KBmall nga family in law..xde ape pun aku beli,aku kan keje swasta,gaji aku xmasuk lagi..haha..window aje la jawabnya..xpe2..aku tengok orang beli pun da rase macam aku yang beli...jimat skit..betul tak??

then lepas diorang balik dulu,my turn plak nak g jom heboh..tapi time tu da kul6.30 petang da..so,orang cakap xleh lama2 la..lagipun aku nak tengok la sebab sis in law cakap barang murah..mula2 step je,tengok manusia..mak ai...macam semut la..my father in law cakap cam kat padang mahsyar..hehe..ibarat terlalu ramai orang kat tempat tu..aku plak g je la mencelah2 kat tempat2 orang ramai tu..tapi beli dua bag je..biskut plus mamee..haha..membeli jugak aku ni..tapi time tu semua artis da blah kot..sebab aku tengok orang2 biase yang amik peluang nak snap pakai background tv3..aku lalu n blah...malam tu aku tido keletihan..

next day,ari sabtu,aku anta hubby aku g keje then aku sorang2 merewang lagi kat jom heboh..bukan pe,sebab my mum plak nak kirim biskut munchy's yang enak lagi lazat tu..aku parking xde la jauh tapi bila aku story kat mak aku,dia cakap,"jauhnya long paking..da tu kenapa xparking dekat2"...haha..aku gelak..aku cakapla,ingatkan g time kul 10 tu xde orang mak ai....punye la panjang orang tengah berpusu2 ke jom heboh..aku terdengar la,ader la sorang mamat tu ngah on call then dia cakap yang dia sampai kul7 lagi..aku yang dengar ni pun ternganga..yea la..aku budjet kul 10 tu elok2 je aku sampai rupanya ader lagi yang lagi awal dari aku..time tu aku sampai da ramai yang berpusu2 and artis2 ader la jugak tapi yang tambahan2 la,hero2 heroin2 xde la..sebab diorang xnak pakai tudung la tu..(untuk pengetahuan korang,lau diorang nak datang wat jom heboh kt kelantan ni,diorang kena pakai yg tutup aurat plus pakai tudung bagi perempuan)..syukur...kurang2 nya..dapat gak tutup aurat dari terdedah kat sana sini..

aku g kejap je,then aku blah..balik tu petang tu plak aku g mydin Mall plak kat kubang kerian,ni sbb sis in law nk carik barang...aku temanla..smpai kt uma plak,my hubby plak sampai..aku kua balik n g amik dia..smpai uma da maghrib lepas solat,aku tnye hubby aku sbb kt uma xde pape nk makan since masak kat uma aku,so,aku pun ajak la kua..makan nasi kerabu..plu fresh orange,hehe...

after that,hubby ajak g jalan2...jalan2 lagi tapi round2 atas kete je,so,lalu la kat ares jom heboh lagi,mak ai,ader yang parking kete jauh giler pun sanggup g..memang ramai dari yang biase...hm..okla..tu aje..aku nk cakap memang weekend ni aku letih giler...bukan rest pun..tapi xpe..keje ari ni n esok tp lusa n tulat aku cuti..yeaha...cuti ape,korang tengok kt kalender yea..ok..chow smua...lain waktu kita bersua..

p/s: aku ader terbaca satu kata2 yang wat aku rase best sangat..

"Tuhan memberikan kita dua kaki untuk berjalan,dua tangan untuk memegang,dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat.Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita??kerana Tuhan telah memberikan sekeping hti lagi pada seseorang untuk untuk mencarinya...Itulah CINTA...."

Wednesday, March 24, 2010

janganla kiTa cepaT meLatah

assalamualaikum..ape khbar semua?sihat??hehe..maafla,xsempat nk mngupdate la blog ni..berikutan byk keje plak akhir2 bulan ni..ari ni rasa terpanggil plak nk cakap pasal hal sombong2 ni..dalam mksud title N3 kali ni..bukan ape,kadang2 bila kita berada di tangga teratas,kadang2 kita cpt lupa siapa diri kita dan kita berasal dari mana..

terpanggil plak kali ni nak wat N3 pasal ader member hubby aku ni,almaklumla,orang baru nk kenal erti hidup senang,abis semua benda nk cakap dengan sombong,janganla kita lupa,kita ni sebenarnya hanya hidup di dunia yg sementara,harta2 tu semua x boleh di bawa ke mati..bukan kita xblh cari harta,kita blh cari harta yg byk bertimbun2 tapi janganla kita lupa diri,harta tu sbenarnya rezeki dari Allah..tapi jangan la kita ni bersombong plak ngan orang lain..ni saya tgk keadaan dunia kita skarang ni,timbul satu jurang yg amat besar antara orang senang n orang susah..kadang2,aku naik lif otw nk balik umah pun,aku snyum tanda hormat tp ape aku dapat hnya la jelingan dari sang kaya yang lupa diri..

tapi aku xkisah ngan semua tu,yg penting aku dpt pahala senyum...kan kan kan??aku xsuka la orang yg sombong ngan harta duniawi..kadang2 kita senyum pun xberbalas tu macam hina sangat snyum kita tu..tp Allah tu Maha Adil..Dia lihat semua tu..aku xkisah pun..tapi kita kena ingat la,kita hidup di dunia ni sementara and jangan la lupa harta tu bukan milik kita..

tapi smalam otw aku balik uma,aku nk masuk lorong uma aku tu,keta jam smpai diorang stop betul2 kt line kuning yg kita ni dilarang stop..memang xde space pun untuk aku mencelah..aduh..panas ati beb..da masuk ari ke4 plak tu..diorang ni amik lesen terbang agaknya..da tu dtg plak lori kt blakang,duk tekan2 hon lori nk suh aku masuk,dia buta ke entahla..aku bukan leh terbang pun nk masuk ngan keta bduyun2 kt blakang..ngok ngek betul la si drebar lori ni..ingt dia tu ape..kan jalan raya di kongsi bersama..haha..okla..byk melalut da ni..pape pun korang,aku harap korang jangan lupa diri tau..termasukla aku..ok..chow...

Monday, March 22, 2010

seMangat maKin merudum Or meNinggi???

assalamualaikum semua..ari ni..mase duk blogwalking ptg td,terasa nak ikut jejak langkah khai ni which is khai seorang penulis blogger secara sepenuh masa..tp bila dipikir2kan..dia dah berjaya..aku (tukar paggilan plak kali ni) rasa takut pun ader..yup dia berjaya tapi aku ni belum tentu lagi..bukan ape memandangkan aku ni ader byk tanggungjawab..if im still solo molo of coz i will try but wat ms skang ni agak sukar utk berhenti kerja memandangkan byk tggjwb yg dipikul di bahu ni..tapi tahniah la wat justkhai..mmg superb la blog beliau yg penuh macam2 idea n kadang2 wat aku rase nk jd cam dia gak..mungkin satu ari nanti aku akan ikut jejak langkah khai ni..yup,bukan ape..aku berblogging ni pun dulu juz for fun and xtau plak blog ni blh wat income..tp bila baca N3 dari justkhai ni rase cam wah..teruja dan penuh berkobar2 nk ikut jejak langkah dia..

tapi khai da dikenali ramai..aku ni newbie..walaupun blog aku da lama tp aku ni memang baru lagi dlm dunia iklan..even nuff aku baru je brape sen..haha..klakar2..bukan ape..kadang2 kerja aku terlalu byk dan xsempat nk blogwalking..kalau full time blogger,mmg leh blog walking xkira waktu la..xpe2..aku akan ikut tunjuk ajar blogger2 lain tips2 nk naikkan traffic n income..hope menjadi lah kan..dalam duk blogwalking td tebaca artikel yg yanie mentor meninggal dunia (takziah buat kluarga nya) terkejut gak..tp aku leh cakap ajal maut smua di tangan Tuhan..

aku perasan ramai sgt skang ni wat jualan e-book..aku tgk harga2 pun memang jgn ckpla..huish..tp bg akula,ilmu tu patut dikongsi walaupun skit..ni aku tgk xkaya2 pun si penjual tu..cuba amik cth si pakistan..haha..kt kg aku ni,ramai betul org pakistan yg jual carpet tu..bukan stakt carpet je,macam2 barang yg dijualnya..aku baru tau rupanya leh wat bayaran secara ansuran..siap ader yg rm10 je sbulan..huish...mmg ide pak pakistan ni blh ditiru ni..lau x,mcm mana diorang leh survive??cuba korang pikir kan..aku pun terasa gak nak wat biz tp masih lg dalam planning..mungkin aku akan wat part time je jual and mungkin gak aku akan guna blogger sbg tempat utk aku mula biz..yeala,skang ni semua orang amik pelunag utk berniaga,orang lain da lama mula,aku je baru terpikir..bukan ape,sblm ni masa xmengizinkan plus aku plak baru abes study..lau nk harap nuff je,(klik2 la yea nuff aku tu) entah bile la aku dapat hasil...huhu..sedeyh wo..yeala,masa xcukup la nk g blogwalking..lg pun lau time kt opis ni,leh la tgk 10 ke 15 blog je sehari,mana iklan aku nk kuar beb..

okla..aku nk sambung kerja,harap ade support dari korang la weh...terdesak ni..hahaha...nk bli broadband sdirik jek..senang aku nak g mana2..leh aku on9 je n bleh jalan2 melawat korang..ok..sehingga jumpa lagi..chow..

Sunday, March 21, 2010

baKal tiBa buLan baRu

assalamualaikum smua..aduh..di kala ni sdg menanti si hubby pulang ke rumah sambil2 minum air teh dari mekah..(bukan air nya tp serbuknya..hehe)..kejap je,pejam celik pejam celik da hampir habis bulan 3 ni,skejap je rase thun 2010 ni tp keje masih lg belum dpt yg tetap..betapa sshnya nk dpt keje yg tetap...juz like alwayz,patient and alwayz be more patient..kita sntiasa di uji dan dunia ni penuh nga dugaan dan cabaran..

lama xupdate,biase la weekend..ari jmaat ari tu,pg tu,xde g mn2 pun juz after smyg jumaat je pegi tgk ank bos yg baru mngenal dunia..sweet n cute..so comel la baby tu..tahniah buat bos sy tu..coz dpt baby boy yg leh teman kan dia plak bila da besar nnti..after g majlis bos tu,sy g balik kg hubby..mm..pastu sy pegi kedai bwk mak mertua bli brg2..sy??window shopping je..hehe..biasela kan,musim akhir bulan ni le jwbnya..jimat..jimat..n trus jimat..

tp bila tiba ari sbtu,wah..best la..leh ikut my father g kursus kt villa danialla di tok bali..bst r..lau nk honeymoon pn blh jer..sbb suasana yg mmg romantik abis..hehe..juz jln2 je n tgk2 suasana pantai since my lit bro have to go to scool today..so..weekend yg dpt release tension..yeahaaa...!!chow..

Thursday, March 18, 2010

18sx-seKs maKin BerleLuasa

assalamualaikum semua..wah2 nampak title tu smua cpat je nk bc ek..ish..ish..N3 ni bukan hal nk show gmbar or cer lucah yeap..ni nk ckp hal berita smalam hal ader kedai jual alat2 seks yg memang xterbayang la betapa byk nya barang kt c2(sy xg pun juz tgk dlm berita jek..)teruk betul..yeala..sbijik nk tiru macam negara2 barat..kita ni kan penuh ngan budaya ketimuran..xkan la nk tiru smua benda tu..

dlm berita siap tnye lg ngan pemilik kedai tu,leh plak pemilik kedai tu ckp 7E tu da lama wat tp xde bising2...bg saya la kan,kt 7E tu,juz yg biasa2 je n xde plak alat2 permainan seks mcm kt kedai tu jual..kdai tu leh dikatakan complete n full set..korang nk yg mcm mn smua ader..n pemilik tu siap ckp xjual kt bwh umur,tp yg peliknya..bukan ke da tersedia kt berita show budak2 uniform skolah yg tgk duk windo shopping nk pilih product ape...ish2..ape nk jd ngan negara kita ni..

then..hal psl pendidikan seks di skool..korang rasa patut ke wt ??my opinion kan...xpatutla..bukan pe,da tersedia cth2 kt negara barat,yg mn siap ader lg budak bwh umur tp hidup xleh tanpa seks..ha..sape nk jwab kalau perkara tu terjadi kt negara kita..mesti ckgu je yg disalahkan..padahal ckgu ni tugak da terlalu byk n da xterdaya da nk ajar budak2 zaman skang ni..berbeza zaman berbeza perangai..ape cer..ape pndpt korang..kita yg bijak berfikir la yg blh menyuarakan pendapat n bantahan..sbb perkara ni isu sensitif..siap ader yg kes rogol budak bwh umur rogol budak yg sama baya..ape kes??tu belum diterapkan lg pendidikan seks..da macam2 karenah..so,ape patut kita wat utk atasi mslh ni?pk2kan lah yea smua..ok..shigga kita bertemu lg di lain waktu..

Tuesday, March 16, 2010

duGaan iDup

assalamualaikum..how u all??sehat??hehe..biasela..lama xupdate..bukan pe,lappy tu,slow n lembab semacam..nk suh makan RAM la tu..xkuasa nk bg dia makan RAM bila time2 ngan xde gaji ni..lagi pun,nuff naik skit je..xleh nk cash out lg sbb sy ni blogwalking pun jarang2,xsempat..byk sgt komitmen nk kena siapkan..ni xde ank lg..lau ade ank nnti,entah blh ke x blogwalking..harap2 la blh..thankz wat yg sudi mninggalkan komen tu..psl title atas tu,ari ni terasa nk kongsi cer,ingtkan diri sy jer yg byk dugaan idup tp ader lg org lain yg lg ssh dugaan dia nk lalui..

cer psl my cousin..my cousin ni prmpuan,husband dia muda lg..around 30 something..ader ank 7thn..sorang je..dugaan dia agaknya,husband dia rosak kidney..dua2..then,org yg ceria jd murung je n kurus xbermaya..ksian..sy pun xpasti rosak tu di sbbkan pemakanan rasenya..ingtkan sy je ade dugaan yg berat tp dia lg berat..nk terima kenyataan di waktu usia muda sudah ade penyakit yg mmbuat sseorg ssh nk bergerak..mgkin ader yg xtau,bile kita wat operation kidney,automatically kita bergantung pada mesin2 yg ader kt hospital or kidney centre..my granny pun same gak,tp dia xkeje,okla..blh la commit tuk mesin2 tu..kalau org yg ader mslh kidney ni xoperate,diorg akan mnghadapi mslh lg truk..sbb air dlm tubuh kita xleh di proses..granny sy pun skang ni kalau nk makan xleh lebih2 or makan yg berbisa..sbb kalu tersalah makan,blh bwk maut..cth nya,buah durian...paling bisa..kalau makan lebih dari seulas,tubuh akan jd sembab n kalau esk nya x ke hospital utk dialisis,sakit2 xbermaya la dia..so,da xleh g jln jauh2 sbb tanpa mesin kidney tu,ibarat xleh hidup..

so,kita yg masih sihat ni,jg2la pemakanan sbb byk makanan skang ni memusnahkan kidney kita..so,tu je la cer ari ni..nnti smbung lg..chow..

Sunday, March 14, 2010

dRugs a.k.a dAdaH??

assalamualaikum semua..pe kbr smua geng blogger??aduh..smakin ari rase mase smakin kurang..ape agknya petanda ni smua??terkejut ngan title N3 kali ni??bukan per,dua ari lps ms tgk berita tv3,ade kes artis yg kena tangkap sbb dadah..n korang mesti tau kan sape..da heboh dah..sbb sy ader tgk program oprah tu kt ntv7 (sy xde astro,so,sy tgk oprah pun mgkin yg da diulangtayangkan..)ader satu daerah di amerika syarikat ni,semua peringkat umur terlibat ngan heroin..uish..terkejut gak sy tgk..sbb xpernah dgr n this is very unpredictable..yeala,korang pernah dgr ke cer yg satu family amik heroin,n they cannot live without it..mmg teruk,padahal diorang tu bukan jenis tertekan or else,sbb duit memang ader,umah pun besar,keta pun besar...dlm fmily dia tu,ank yg umur 2thn jer xterlibat ngan heroin..kira mcm heroin is a must for them..

mngucap panjang bila sy tengok kisah tu..mintak dijauhkan la..dan skarang ni sy tgk di negara kita pun makin menjadi2 kes dadah ni..siap ade penjawat awam pun terlibat..xbersyukur lgsung dgn kerja yg da tetap tu tp masih pikir nk cepat kaya je..kaya ni xkemana jgk..ke kubur pun kita xleh bwk harta2..kalau da terlibat ngan najis dadah tu,mmg da xleh wat ape da...ssh nk bartaubat..lainlah kalau tujuan untuk berubat..tu tujuan xsama..betul x??

sy ni xsempat nk update N3 n nk blogwalking tp,masih lg sempat utk melawat blog2 walaupun xsemua..aduh..sejak akhir2 ni,makin pening kepala ni nk cari keje yg tetap..yup,di Kelantan ni mmg peluang yg ader sgt la kecik..swasta pun teramat la skit gaji dgn taraf pendidikan kita..mgkin disebabkan tarfa idup kita skang ni..okla..nanti update lg..nk smbung keje jap..shingga berjumpa lagi..

Wednesday, March 10, 2010

TH contest -amazing 10 giveaway....

Photobucket


How to take part in this giveaway?
  • add TH's corner to your blog list and become follower on this blog.
  • blog about this giveaway with 10 items on the list and link to this blog.
  • copy the above picture at your side bar link to this blog.
  • don't forget to comment below with what you did and the link of your url so I can keep track of it.
  • giveaway ends on 12 April, 2010 at 11 pm.
What can you win? The 10 items below!
  1. Hello Kitty photo frame from TH's corner
  2. Angel Necklace from My Kid Shopping
  3. Black Leather Deodorant from Twins Happiness
  4. The KFC Delivery Crew from Also Mommy
  5. Pooh photo frame from There is Happiness
  6. Prelove Eyeko Pink Polish nail polish from name sherry
  7. Prelove Eyeko Pretty Polish nail polish from heart random
  8. Eye mask from lurvertyhing.com
  9. Eye mask from isherrygo.com
  10. Mask from That Blog 4 Me
ok..jom join reramai...jom..jom..sng je...juz follow the steps...

Tuesday, March 9, 2010

pEnanTian berAkhir

salam semua...ish..bukan cer sedih ni..cer happy..hal yg smlm tu..da settle da..yg psl phone tu..tp skang ni risau psl mTest yg bakal tiba..yeala..mmg sy ni xminat profession ni tp org ckp skang ni xde ms nk pilih yg mn suka yg mn xsuka..yg penting dpt keje utk sara hidup..tu pndpt sy la..ke mcm mn??sory la cik PARO..xsempat lg la nk wat tag tu..skang ni balik keje je letih..mlm plak da jarang blogwalking(smpai biler la nuff sy nk naik)sdih wo..dpt tgk satu dua je blog..da letih teramat..tp ni dpt luang ms kejap je utk update N3..

alhamdulillah..xsangka terpilih wlupun utk 1st time mintak KPLI ni..last year xmintak since org ckp kena betul2 grad dulu baru dpt..entah btul ke entah tidak..then baru je smlm check result dpt..so,sape2 yg mintak tu leh la check kot2 korang pun dpt rezeki gak..mula2 sy tertanya2 gak ape la mTest ni sbb ms isi borang dulu mmg xamik tau pun ape nm test nya..ingt xde nm skali ader rupanya..

dgn pertanyaan skit dari mmber,tnye la,ape tu mTest,dia ckp la,test tuk KPLI,so,sy ckp cmner nk tau psl ape kita test,dia ckp g je kedai buku,skang ni byk kt kedai buku tnye je salesperson n bli utk tau lbih lanjut..owh..xsangka rupanya siap ader buku (dgn terpinga2 baru memahami..hahaha)..so,smlm after abes keje,my umi amik,singgah la bookshop jap..cari2 punyer cari tnye salesperson kt c2 dia ckp,da abes la kak..aduh..ssh jgk rupanya nk cari ek..ingtkan sy sorang je cari rupanya ramai lg..xsangka..then belek2 ader la buku latihan tp utk part 1 jer..psl analitikal..masih lg kebingungan..sbb xtau exactly brape part ader smuanya..

haha~~tu la nk mintak sgt tp xamik tau..ape kes..!!so,sy pun bli la satu part pun satu part je la..naik kete then singgah satu lg bookshop,masuk then tnyer trus,mls nk carik2 la..yeala,kedai buku punyer la skit besar nk cari buku yg sbesar kertas A4 tu rase amik ms jgk..biler tnyer tu,dia ckp buku rujukan yg akan nk tu baru je abis td..aduh...kuciwa ku rase d ati..haaha~~sy pun tgk je la ader buku kt c2..buku latihan lg,so naseb baek la ni sy tgk ader 2 buku,kira 3 part trus..smuanya ader 5 part,ingt jual asing2 rupanya da di combine..ok la tu utk rujukan..org putih ckp 'practice makes perfects'..ewah2..mentang2la dlm test tu ader org putih..

seryes mmg sy buta xtau pape..then,sblm tido,belek la buku latihan tu konon2 nk try wat la skit2..skali,mak ai,pyh nye..da la 9thn tggl zaman skool..yea la,nk analitikal in malay,ingt sng ke?study kt U pun in english..ni peksa in Malay beb..teringt ms pekse yg latest ari tu...mmg sbijik patah pun xpaham istilah yg di melayukan..

ha..ni nk kena asah balik bakat2 ms SPM dulu,korang rase cmner??lau korg ader kt situasi ni??stelah tgglkan zaman skool slma 9thn..cuak beb,bukan stkt analitikal,bm,bi,mate pun ader..mate zaman skool..naseb baek la minat mate..leh la panas kan lauk2 kt otak ni...hahahaha...mmg klakar la..smpai my umi ckp kt adik sy,kak long tgh study tu..nk test sabtu ni..gelak sy dgr..yeala..study subjek SPM,ingt sng ke??bg yg kurang skit cm sy ni,kena la study kuat2..ke cmner??okla..nk g lunch dulu..chow n salam...

Monday, March 8, 2010

beNgang!!!

salam semua..aduh..ari ni da ari kedua tggu line tel ok..tp x ok ok ok jgk..tensi tul la..yeala..da hubby duk keje outstation,then line tel plak xsettle2 lg...cmne tu...bukan pe..sy ni ikut advise mmber cdg amik celcom..previously pakai maxis..ok je..juz xrasa puas ati lately psal maxis ni,kita pakai skit tp smpai bil melambung..rasa cam xlogik..so,pilih nk pakai plan lain..lgpun,sy da abes study,so,my phone juz call n msj hubby je...xbyk guna da..tu yg pelik tu..sakit ati pun ader..

then,kelmarin,sy n hubby g la nk dftar new line for celcom..ok la..mula2 tu,almost 40min baru dpt jmpa incharge person..aduh..takes time tul..so,sy decide,xpela,tggu la..lgpun my hubby nk outstation bukan sari dua,tp almost a week..so, tggu2 pnyer tggu,smpt jmpa PIC tu jap je then dia past kat budak fresh graduate agknya..sbb budak tu muda lg n since like she did know exactly what i want..lgla sy nk mngamuk...ok..sbr lg...dia suh isi borang n suh fill number,sy ckpla,sy br nk dftar,n sy xder number,so,number ape plak sy patut isi??then she answered oh..akak isi je number akak yg pakai skang ni...ok..sy pun isi la...then bila dia dtg balik dia tnye blik,akak nk pakai no ni ker??sy pe lg,sy pun ckpla,kan sy da ckp,sy nk new registration,so,nk new number..then dia ckp,abes tu no akak nk yg cmner??nk no ni jgk??ish...dlm ati ni rase nk lempuk je kepala budak tu..ape la lembab sgt..tu la,xtnye dulu apa yg sy nk pakai wat memandai dia je..then xpaham bukan nk tnye..

okla,sy ckp,sbr lg...(brape byk sbr la sy nk bg)..ok..bila sy isi smua tu,then sy ckp,sy kena pilih new number then u letak la kt form tu,yg sy patut isi..dia pun ckp a'a la..aik..ader ke,situation skang ni ibarat cam sy ni customer service,dia plak pelanggan...pe cer???ok la..lupakan psl isi form tu,tibala saat nk sesi memilih no..so,she said i can choose 3nuber at the back that i n my hubby like..ok..pilih punyer pilih...xde jgk...aduh..tahap kesabaran ku sudah makin nipis...ape ni customer service ni truk giler..muka je lawa tp x training ke???

abes bab pilih number tu...smpaila nk bg kad sim..ok..fine,dia bg elok je..then sy pun tnye,erm..dik...biler line ni leh guna..dia ckp in 48 hours..haaaa???????cam siot je..terkejut beruk sy mendengar explaination bdk tu...bia betik..seingat ms mula regis tuk no maxis dulu juz for 2 or 3 hours je tau..ni celcom 48 hours..mmg rase nk naik angin terus..sabar je la..sy ckp,uish...nape lm giler br leh activate,dia ckp skang ni KL yg online..xpernah dgr plak sy ni..n smpai skang,no br tu xleh guna lg..skang ni da lepas 24hours plus 6 hours = total 30 hours..so tggl lg 18jam..so,lau sy tnyer korg,korg terdesak nk pakai phone,korg rase nk mrh ke nk wat cmner???

tp dftar da d truskan,so,sy terpaksa la bersabar ngan dugaan ni...eh lupa plak,pd sape2 yg isi KPLI tu,ari ni 9 MAC 2010 da leh check whether lulus tuk mTest ke x..n alhamdulillah,i pass it..tp test tu xtau la,nk kena study ni...interview lg..aduh..still byk yg perlu ku lalui...xpela..menambahkan pengalaman kan???pape pun gud luck utk smua yg bakal amik mTest tu..sampai ke temu di lain waktu..salam...

Saturday, March 6, 2010

haTe or lOve??

salam semua..stelah mnghilang beberapa ari,bukan niat di ati xnk post N3 baru tp,ati ni masih lg terluka..dlm proses utk mngubat ati ku yg teramat la sakit..biarlah cerita tu menjadi rahsia di dalam ati..tp..sy berharap,ader perubahan baik di sebalik semua ini..hikmah di sebalik dugaan yg x tertanggung lg..ALLAH Maha Adil Maha Kuasa..sy harap semua ni ader baiknya..ari ni berlalu dgn lambat je sy rs..walaupun sbuk menyiapkan kerja,tiada siapa dpt memahami isi hati ni slain pada Yang Maha Esa..

ape caranya untuk mngubat ati kita yg sakit ni??stelah pelbagai doa,solat dan zikir habis diri ini mnyeru..apakah jalan terbaik utk diri ini??Ya ALLAH..letih sggh rasanya nk berpikir..rasa diri di khianati lebih menambah luka parah yg telah tersedia lama menjadi parut..kini parut tu terbuka kembali,berdarah shingga diri ini xberdaya nk menampungnya lg..salah kah diri ini meminta perhatian??salahkah diri ini bila kita memarahi bila diri dikhianati??

adakah istilah lelaki dan perempuan bersahabat stelah seseorg tu mmpunyai komitmen yg besar??atau adakah istilah berkasih??msti korg semua tertnya2 apakah cerita sebenar kan??tp ALLAH tu Maha Mendengar,rintihan dan doa dari seorang hamba yg teranaiya..yea,kdg2 kita bertindak kejam,bukan berniat di hati,tp tu hnyalah untuk perhatian semata2..xterlintaskah di fikirannya tentang tanggungjawab yg patut dipikul??

oh..berat sungguh dugaan ini..xterpikul berat beban yg menanggungnya..tp ati ni sntiasa berdoa yg terbaik..walaupun ader kekurangan diri ini,xpatut diri ini dikhianati..diri ini telah banyak berkorban masa,pendidikan,dan harta benda..tp semua benda tu bukan lah nk di ungkit tp hnya utk meluahkan rasa..rasa di ati yg diri ini xpatut dikhianati oleh insan itu..

okla..kita smbung luahan ni di lain waktu..salam..

Thursday, March 4, 2010

maLam yg sEpi

salam semua..ape kena ngan tajuk tu ek??xde pape pun,juz saje2..mlm ni,sy baru je balik dari kbMall..sajer jer jln2,temankan si adik ku yg bongsu mmbeli hp baru,since hp yg sy bg pinjam tu,da xleh pakai...pe kena la bulan ni?byk sgt dugaan...duit macam air mengalir ke sungai...laju je duit tu gerak...aduh...tel sy asyik rosak je,nk repair??duit lg tu...simpan je la dulu..since adik sy da bli baru pnyer kan,so blh la simpan...bukan ape,yg ni da msuk hp ke3 sy bg n rosak..amacam??nk wat cmner tu??haha~~sbr je la...bukan pe pun,bg yg second je tp mahal2 wo..mula2 tu ok la,blh diterima,1st bagi motorola E398,then,bateri plak kong,paham2 la biler da kong tu,nk yg baru la kan,so,sy bagi la plak tel N95 kt dia,second jgk by me la,kira dia pakai yg second dr sy,pakai xsampai sbulan,screen plak wat hal..aduh...mahal tu beb,bk repair mau dkt 3oo wo...mmg siot je,tyme2 camni la nk rosak..aduh..bukan pe,masa tu sy da pakai dua phone..so,bagi la pinjam satu,ari ni,dia balik skolah td,sy cari tel k770i tu,skali bile nk msj je xdpt,bukan smua button xdpt,ader dua 3 button xdpt,so,cam tensen je adik ku yg sorg tu..tensen la,sbb smua tel yg dia pinjam smua xleh pakai...ksian...xder rzki kt dia..so,kitorg pakat la ckp suh ble yg murah2 lu...tp,bli jgk yg camera since,dia ni xpernah pakai tel baru..huhu..ksian..so,ape lg..bli jgk la..nokia 2700 classic..walupun function biase je tp mhl jgk wo..tp xpe la,kurang2 dia dpt la guna sbb dia ngah tensen tu nk pakai utk keje banyak..tp,xpe..harap2 ni bertahan lama...ok la..korang tgk la gmbernya,da edit da,pinjam dr google..k...salam...


Wednesday, March 3, 2010

kehidUpaN

salam semua..mlm ni,mood sy menghilang lagi..apa la dugaan yg ALLAH nk tunjukkan pada sy..sy kdg2 xtertahan bila terlalu memikirkannya,tp..slhkah sy brbuat baik?msh slh kah sy?entah kenapa sy ni..xpela..harap2 tuhan bg ptunjuk pd ku mlm ni..salam..adios amigos..

Monday, March 1, 2010

nerVous!!

salam semua...korang..cmner ek nk wat tele-marketing??tkt la..nervous smacam je...cuak pun ader,xpernah lg wat keje ni..ari ni bos suh blajar wat keje ni,aduh...paling xsuka la..baik present kt dpn dari dlm tel..sbb kita xtau reaksi org tu suke ke x..cmne ni...cuak lg ni..bos siap cer lg,bdk2 keje dulu smua ok2 juz b4 sy ni jer xleh nk wat..sy pun sm...xleh nk wat jgk..huhu~~cmner ni...takutnye....

seram sejuk abis tgn sy ni,xplak mcm present ms study dulu...dulu pun xrase cmni,ni rase takut semacam..aduh..i think i can't do..present dpn org leh la..tp dlm tel ni,sy xreti..

xpela,sblm tu,nk kongsila,ingt x yg cer sy ckp g exam tu??alhamdulillah,at last,lulus jgk wlupun byk peluru yg di habeskan..haha~~(nk ilangkan nervous ni)xsangka ek..dr 100 soklan tu,sy rase la,dlm 10 ke 15 je yg sy rs jwb betul,yg lain..haha...peluru la...ape lg..okla..nk smbung keje..next tyme k..salam..

Sunday, February 28, 2010

neW koRean dRama

salam smua...aduh..kena baiki ke tagged tu??mlsnye..nnti la,xde idea la nk tulis..huhu~~mood pun mmg ngah mls giler2...yeala,nk tag org pun lau wt kut bhs klantan,tmbh2 mlalui 'dikir',cmne nk tag org lain,sure diorg xpaham...yes...smlm,mmber dari jB dtg ikut trip LTDL 2010 (Le tour de langkawi)..ingt nk g jmpe dia awl tp kerja la plak..pape pun,pas balik keje tu ingt nk g trus tp phm2 la lau balik dr opis biase la lau jln jem..xkuasa nk layan jem ni..balik dulu la,skali hubby plak ader klas..aduh...lwt la baru jmpe,smpai da abes program kt stadium tu ha,kul 11.30 mlm br abes n abes plak skali ngan my hubby pnyer klas..ok la tu,jnji dpt jmpe,mmber skolah rendah tu...mmg sbb dia la sy ni brubah..lau xjmpe dia mgkin dirik u ni mnjdi sperti poko semalu..korang tau ke pokok tu??

ala,pokok yg malu2 tu..yg duri2 tu,xpasti plak aper yg korg pggil,yg pasti diri ni,memnggil pkok semalu..sblm terlupa,to mcsue..slmt belajar kembali yea..ari ni mcsue da g dftar as a student back..jgn lupa bila abes study..akan ku tuntut janjiku..chim chum..hahahaha~~study leklok n for sure u can do it..

eh ape kena sy ni,lain title post tu lain yg merapu,haha..selingan semata2..actually,smlm tgk cer boys over flowers..tp tgk ep dpn n last je sbb jln cer dia lbih kurang cam meteor garden...so,mstila leh agak ape yg terjadi kt tgh2 tu kan..haha~~biase la,biler da borng,tgk cer pun nk shortcut..then,sblm tgk cer tu,da tgk cer you're beautiful...cer tu,my lit sis yg suggest n mmg kompen,tgk dari awl smpai abes,no shortcut ok..hehe~~yup..cer biler kite tgk xboring,mmg sure kita nk tgk smpai abes dari shortcut kan???then pg td,sy tgk cer take care of the young lady..cer tu ok,kisah prmpuan yg kaya yg penuh ngan ego n her butler..klakar gak,tp ader boring skit..yg ni pun tgk cer shortcut gak..haha~~

byk giler sy shortcut cer,sbb da terlalu byk drama best kan,nk khatam smua ni bukan sng..hehe~~then skang ni ngah tgk cer stars falling from sky..ha...yg ni br je start n mmg klakar starting dye..so,xleh nk komen lg cmner pnghabesan cer ni..tp cer baru ni,rs cm xde tayang kt mlaysia lg ni..sbb xabes episod lg kt korea sana...tp..lau korang ni addicted to korean drama...mmg best..korang bgtaula lg,cer ape yg best,nk tgk..xnk la sad ending,nk yg happy ending je,da nm lg nk enjoy,xnk la yg sedih2 je....nk yg blh gelak2 n ketawa..haha~~..okla..tu je dulu post kali ni...zue...sory,xde mood lg nk wat tag tu..hehe...salam...

Saturday, February 27, 2010

beiNg TAgged!!

salam smua,actually xde mood ni dlm duk melayan cer korean Take Care of the Young Lady ,tp di sbb kan ader member si zue ni nk knakan sy ni..ala..lau sy tagged balik,mmg best..tp kan..sblm tu,okla,sy jwb balik r..da nk cabar kan kan kan...ala,sy punyer lappy ni,wallscreen dia bukan la cam korng...taste masing2 la..




1) You have to print screen wallpaper that you are using right now


xde pape pun special kt wallpaper sy ni,biase n simple..yeap..ketenangan di pesisiran pantai tu menggamit naluri ku..

2) Tell us why you like the wallpaper
i like it because i like blue ocean colour n peace!!

3)
Tag 10 people...
aduh..leteyh gak ni nk pilih 10 org nih...pape pun harap korg ni sporting la yea...caiyok!!

1.mula2 nk pilih daus la.. sbb dia punye motto tu,tertarik nk tau..hehe~~
2. kmudian,
bom 321...tertarik ngan nm blog beliau..ahaksz...

3. ha...
kisah cik paro plak...sbb dia minat milo ice cam sy...

4. msue roomz,minat ngan blok dye..nice..

5.

6.

7.

8.

9.

10.

ckupla tu 4 dulu...6lg tu bakal dipilih..haha~~aci x aci x???
ok..silakan....wahaaaa.....

Al-Fatihah buAt Allahyarham..

salam..mlm ni post yg agk sedeyh skit..br je skjap td tgk berita kt tv3 psl Allahyarham Safyah..mmg xperikemanusiaan lgsg..entahla,apa nk jd ngan dunia skang nie,dpt tau yg didera oleh bf mak dye..aduh,cmner tu..si ayh ader kt dlm pnjara,cmner plak tu..pape pun,kita sm2 doa utk safyah tu..AL-FATIHAH..

**update**
korang smua leh tgk kt blog shafiq utk mngtahui cerita tentang xperikemanusiaan ni..harap2 diberi hukuman yg setimpal ke atas pelaku yg xreti takut pada dunia akhirat tu..

Friday, February 26, 2010

koreaN dRama aDDictioN

salam semua,ari ni kembali menjengah,dlm diam xdiam,da hampir masuk bulan 3,kejap je masa berlalu yea..ari ni xbyk xtvt since my hubby ader kursus,tgglla daku keseorangan..dlm duk nk mnghabeskan masa sehari ni,teringt la cer korean drama yg xtgk lg,wlupun ader yg ckp ktgglan,lantakla,sbb da minat kan..skang ni dlm proses nk mnghabeskan cer boys over flower,ari tu da abes cer you're beautiful yg mmg tiptop..haha~~

lau yg xminat tu,xyah la tgk,da mmg xminat,sy ajak ni pd sp yg minat jer,nk blogwalking pun,ptg2 nnti,since time ni,kt cn,panas terik yg membahang hingga ke tulang...aduh,mmg panas la....kalau da kt dunia panas cmni,kt dunia akhirat tu,ape rasenya...pape pun..nnti update lg ptg kang..k...salam.....

Thursday, February 25, 2010

peRlu jaGa haTi??

salam smua..ari ni,lps abis masak2 td terlintas kt pikiran,kenapa ati orang lain kita kna jga tp ati kita sndiri terluka??berat tul kpala ni nk pikir..cmner nk jaga ati org yg xjaga ati kita?any ideas??blhla kongsi2 skit,so kita leh la jg ati kita ni jgk..sy pning pikir org asyik nk sakit kan ati kita tp orang tu xpk pun psl diri kita,yg dia tau diri dia btul,ape patut kita wat ek??

kadang2 sedih jgkla,bila orang xpaham pun kehendak kita,kita nk wat yg terbaik tp syg nya org slh ertikan mksud kita,kita berbuat baik tp org xnmpk pun yg secuit tu,yg nmpk hnyala keburukan,aduh,pening2!!sakit ati sy ni,tp petua org ckp kita ni kena byk bersabar sbb hdup kita ni byk ngan dugaan hdup like my blog title life is a challenge..my mom slalu pesan,kita ni hdup xtau brape lame,so,manfaatla hdup kita ngan perkara yg elok2 n slalu pkir +ve..hm...btul gak tu..

ader gak petua sabar la paling mujarab,biarla ati kita terluka byk mn pun tp sabar tu la ader hikmahnya..stelah dipikir2 n direnung2,memang betul pun,xselalu yg kita nk tu terus dtg bergolek rite??kena sbr mnunggu n akan ader hikmah indah di sebalik smua tu,td sy ckp kt hubby,why ati ni rs cam xsedap ati je dua 3 ari ni,he said coz im -ve thinker..trus sy snyp,bukan ape,kbykan yg sy rs tu mmg akan jd something xsdp..tu la..ati sy terusik lagi..mendiamkan diri n cuba bersabar..hanya satu je pinta di hati,hrp yg Maha Esa mlindungi diri ku dan smua agar dpt berita yg baik2..okla,moody skit tgh ari ni,pape pun,have nice weekend n salam...

Wednesday, February 24, 2010

nK uP trAFfic

salam smua..ari ni dpt update gak stelah misi berjaya..hehe~misi 2 rhsiala yea..amcm?korg da tgk da magibon 2?cute x?haha..pndai ek dia wt muka cm2,slmbe gle..sj je nk update xde idea,then dlm duk blogwlking 2 tgk byk blog ckp psl dia,try join tgk brla phm pe cer nye..eh..korg,ada ptua x nk up traffic mcm korg?ajar2la sy ni..bukn pndai sgt pn..pape pn..nnt update lg ek,pkai phone ni leceh skit..haha..da trpksala katakan..ok la..salam....

cmner Tu??

salam smua,ari ni lewat skit update N3 since laptop kt ofis bos bwk balik(ada hal) so,mula la keboringan sy sorg2 kt ofis yg smemangnya sunyi tanpa siapa tu,tp kerja kan,so kena truskan jgkla,ni ader nk kongsi cer..dlm duk blogwalking br je td,ader la terbaca dua tiga blog jgkla ckp pasal girl nama magibon,memang lawa n cute tp ader gak kurang nya(bukan blog2 yg tunjuk kt cn sy ckp kurang tp budak ni yer),korang tgk sdirik la kt
then,jmpe la lagi dlm satu lg blog syafiqAH psl magibon ni,lau korang tgk mmg nmpak innocent je,tp klakar gak..hehe~~diorg ckp yg viewers that girl ni smpai juta2,waaallahhh...mmg pergh...biasa jek care dia nk amik prhatian tu n maybe org sngkut kt mata dia yg bulat tu kot..ni printscreen kt blog syafiqah..


so,korang layan la dulu cer ni,sy nk blogwalking lg..hehe~~nyte u alls..salam..

p/s: sy pinjam tlg promote blog2 yg sy slalu blgwalking nih..harap di ampun yea...

Monday, February 22, 2010

aDmin @ aCCouNt

salam smua..ari ni dua post skali la plak..hehe~~satu post join contest..join ramai2 yea..memeriahkan lg suasana contest ni n merapatkan ukhwah yg terjalin..nk kongsi satu cer,thun lps lg punyer cer,sy isi borang ape tu ala ECER la..so,sy mmg da xingt da psl form tu,then baru je dua ari lps org ECER call tnyer,da keje ker,sy ckp la da keje kerani cabuk..haha~~dia ckp nk keje x,sy ckp la keje cmne tu,dia ckp account clerk..aduh..bab2 akaun ni,sy bukan xsuka,tp fobia la keje ngan bukan sbangsa ngan kita,wlupun 1Malaysia ni org ckp harmoni tp bg sy,xmungkin leh terjadi harmoni nile kita duk dgn bangsa yg berlainan..korg cy ke kita leh duk skali??

last2 sy ckp,xpela,try je la mana tau kot2 rzki lain nk dtg..then baru je kejap td org dr company tu call tnye sy,nk keje x?suh dtg interview sbtu ni,aduh..nk g ke x ek??bukan ape,fobia beb keje ngan bangsa lain ni plus plak account clerk..lg la sakit kpala,tmbh2 kerja skang ni lg relax n cool je..leh blogging siap,haha~~pape pun,sy rs xg jgk ni,mls,kcuali la nk bg RM2K kan???haha..demand skit..sakit kpala wo main ngan akaun ni,smpai hubby pun xterjaga...dari kita suami isteri bertikam lidah,baik kita pilih keje yg xsakit kpla kan?ok la...nk g lunch..lain kali plak..pape pun tQ sudi mlawat blog yg serba kurang ni,n jgn lupa klik2 atas NUFF tu..hehe~~salam....

jOm jOin ConTest!!! cePat!!!




Hadiah berupa
~top up RM10~


msti korang tertanya2 pe benda ni,ni nk join contest anjuran blog zue ni..
mudah je..ikut cm kt bwh ni..

1-jd follower blog ini
2- juz jwb 2 teka teki dan 1 slogan
3- inform n tinggal link kt ruang komen blog ini

Teka-teki pertama:
Sebuah bas telah berhenti secara mendadak kerana hampir terlanggar
seekor katak.APAKAH YANG AKAN TURUN DAHULU SELEPAS PEMANDU ITU BERHENTI??
Jawapan: ape ek,bila brek turun dahulu,emm...of coz meter bas tu..

Teka-teki kedua:
Ada sorang lelaki, tengah sembahyang pastu ada sekor anjing
lalu kat depan dia. Pastu dia jilat kaki dia, BATAL TAK AIR SEMAYANG
LELAKI TU???

Jawapan: mana ader batal plak..xbatal sbb anjing tu jilat kaki anjing tu sdirik..xkena pun org tgh smyg tu..hehe~~


aduh,ni bab paling payah ni,slogan2 la paling lemah..
Slogan:
Saya suka jawab teka-teki ini kerana sy enjoy membantu member2 n mncuba, apa slhnya yg pentg kita enjoy, smntara kita msih di beri pluang untuk hdup..


jom join contest ni...kita enjoy~~

Sunday, February 21, 2010

suSah aTi

salam smua,ari ni sy xde mood lg..entahla..nape ek..ati ni rase xsedap je..rase pelik..xtau la nape..pening kpala nk mikir yg entah pape..lepas abis ber FB,blog plak sy bukak,hm..entahla..betul2 xde mood sbb ssh ati ni,sblm tu nk congratz kt mas,selamat pengantin baru pada 21.2.2010..sory xdpt pegi,keje la..huhu~~kpd shabat yg nk smbung study tu,xyh la down je,hargai peluang utk smbung study tu betul2,n grab the chance to be what u want to be..ckp psl FB ni,mkin lama makin bosan la..xde ke yg baru2 punyer laman web sosial??boring tahap giler da ni..

aduh..ati ni msih lg berdebar2,nape ek??da puas cuba xnk pk yg bukan2 tp dtg jgk suara mnghasut tu..aduh..tensionla cmni..k la..nnti smbung lg N3 ni..salam..

Saturday, February 20, 2010

keRja tEtAp

salam semua..ari ni N3 nk ucap congratz kt yue..since dia da dpt kerja tetap..huhu~~sy jgkla yg kerja xtetap lg..susah nk dpt kerja tetap skang ni,berbakul2 surat di anta n brape byk da sedekah kt pjabat pos utk mintak kerja tp diam membisu jgk..smua ckp skang ni ssh nk dpt kerja,tul gak tu,mmg ssh pun,yeala,da bila umur pencen dilanjutkan,ape kene ngan kita org muda ni,ramai yg mngganggur lg la..bukan skit tu umur pencen yg di naik tarafkan..huhu~~

ari ni mood xbrape nk ader..sakit otak berpikir nk cari keje yg lebih baik..aduhla..cmner ni..rzeki xdtg lg..tu je dlm pikiran ku skang ni..haha~~tp org ckp,bersabar tu ader hikmah nye..mula2 ni mmg ssh n lama2 sngla..ape pepatah tu "berakit2 ke hulu,berenang2 ke tepian,bersakit2 dahulu,bersenang2 kemudian"..pagi2 lg da merapu..haha~~yg penting sy dpt luahkan ape yg sy rase,skang ni da mls nk berFB..bukak jgk jarang2 tp byk berblogging lg..hehe~~yeala,kt FB tu leh ckp n reply dr org yg kita knl tp da makin boring layan FB..so,layan blog ni pun ok gak..

skang ni ngah usaha kumpul duit nk g mkn angin..tp nk g makan angin ktner ek??dlm mlaysia je..tp tempat tu mnarik..tgh dlm planning lg..yeala,planning makes it perfects..hehe~~dlm 2 3 mggu ni,sy byk berpikir..ltih bile pikir tu wt hormon sy xstabil..huhu~~xpe2,yg penting kita kuat..smlm tgkla cer DUNIA BATINKU..mmg superb la cer tu..pelakon pun best2 juz memey je yg wt xbest,huhu~~(xminat memey) mnitik gak air mata..sbb sdih tgk siti yg comel tu ckp cmtu ngan abg dia..tp dorg usaha gak n at last berjaya wlupun tanpa org2 tersyg..so,skang ni hrgaila parents kita slagi diorg masih ada n pade yg da xde tu,sdkahla doa pada mereka tanda kita ingt pd mereka..

okla,tu je post ari ni,xde tajuk menarikla,buntu..psl bola smlm,haha~~awl2 lg sy da ckp kt hubby,xyah tgkla,kltn kalah,n betul pun per ckp sy..haha~~ok la..salam..

Thursday, February 18, 2010

kayoNyo baHaso kitO

salam semua..kali ni sy blh update blog stiap kali abes keje je,xde mood nk update kt opis tmbh2 opis tu plak xde geng nk borak2..mesti korang tertnye2 nape post sy kali ni lain nye tajuk..bukan pe,td otw balik terdgr rancangan dlm radio kelantan..memang kebiasaannya,tiap2 petang khamis ni,ayh sy suker dgr lau rancangan2 camni,so,sy dgr la skali..tumpang kaki..kalau orang luar klantan maybe akan ternganga sbb xpaham,tp sy ingt lagi cer ms sy mula2 study dulu,duk ber4 and sorg je dlm bilik tu budak slangor,yg lain smua budak klate..hehe~~so,ape lg,kitorg bukan ragging ek..kitorang juz nk bg dia tau cmner ckp klate n so,dia leh bli baju n any other thing murah2..so,mula2 tu dia blajar ckp,kitorg gelak,sbb slanga dia lebih kurang cam org siam..ahaks!!hehe~~bila nk d ingat2 balik indahnya saat2 study dulu..macam2 cer..ok2..balik pade cer tu,so,mula2 mmg cam siam skit bunyi,lama2 lembut lidah dia,n even fluent pun leh ckp klate..tu la indahnya bahasa kelantan ni,so,pade sape2 yg xblajar bahasa klate ni rugila,sbb unik..

ok2,td kt radio ader ckp psl peribahasa klate..kalau ckp cth kt cn pun,sure korang ternganga..yg mn paham je yg tau mksud..so,nnti la tyme sy rajin,baru sy bgtau ek..lau ko rang nk tau yg basic2 leh je..ok2,cth eh:

tubik = keluar
g jalle = jalan2
keto = kereta
ghumoh = rumah
gelak dama' = gelap gelita (ataupun mendung nk ujan)

eh..mls la plak..haha~~nanti2 la..bile rajin sy ajar balik,lau korang nk tnye ape yg xpham tu,tnye la yea,tggl je kt shoutbox tu..komen page blog sy ni wat hal plak..lupa plak,ni ade satu cer lg,psl alamat umah-ms isi borang ari tu tulis alamat baung bayam tp bila di pos balik korang tau ape?BALING AYAM,xke jauh menyimpang..tp smpai plak alamat tu kt umah ni jgk..bengongla..huhu~~pape pun,slamat blajar..salam smua..

Wednesday, February 17, 2010

kedai MaKan

salam semua bloggers..ari ni otw balik td baru perasan ader satu kedai makan n sy rs baru jep bukak since kedai tu nampak baru..n kalau korang g,mesti korang x perasan..sbb dari rupa luaran nampak cam kedai tu islamic,tp tgk2 perhati balik ader signboard makanan bukan untuk orang islam,pe kes??punyela ciput signboardnya..naseb baik sy tgk,lau x,msti nk g try kan??so,korang smua msti la berhati2 memilih kedai..tambah2 lau tyme cuti2 ni ramai yg melancong n kompem mencari kedai2 makan yg sesuai..tmbah2 ngeri kelantan ni terkenal dgn pelbagai makanan..so,kalau korang cari tu,tgkla dulu islamic ke x,supaya xtersalah mkn benda2 yg xleh makan..ckp psl makanan ni,mesti korang tau kan..kelantan ni tersohor ngan nasi kerabu,fulamak..memang fuh!!!

(gmbar ni pinjam kt google je)

ari tu,membe dtg dari jB..diorang ckp,per yg best masakan kelantan ni,sy ckp la biasa best tu nasi kerabu la..mmg terkenal di pelusuk malaysia (mngkin gak pelusuk dunia tau)..tp sygnya,mmbe sy ni stail suke diet,xmerasa sgtla masakan kelantan ni,tp sy ckp k,lau sapa yg dtg kelantan n xmerasa makanan kt cn,rugi la dia dtg,sbb xmerasa kelebihan negeri ni mlalui makanan..okla..nasi kerabu stakat itu..hehe~~

ari ni,blh katakan jalan still jammed..aduh..patut smpai uma dalam 15min je,ni hampir2 50 min(dekat sejam tu!!) baru smpai uma..aduhla..

stiap kali musim cuti panjang2 skit,kompem jln jem..da la sy ni keje btul2 mid town..macam2 mn pun,kompem jammed..aduhla..sakit kpala lau pk hal jammed ni..td br pas tgk berita psl budak2 skang yg terpedaya dgn janji2 kosong..janji2 kosong lelaki..huhu~~majoriti lelaki yg memperdayakan pompuan (dlm bloggers ni harap2 xdela yea)hehe~~

mmg betul family da xleh wat pape tp tu atas kesedaran masing2 n spatutnya jgn mudah terpengaruh ngan rakan sebaya..cth la kan,cer psl mmber sy ni,dia baik tp bila slh pilih kawan last2 rosak ngan budaya pelik2..aduh..mintak di jauhkan la..so,pada budak2 yg baru nk kenal erti dunia tu,sy cadangkan,jgnla mudah terpengaruh ngan gejala bercouple2 ni,korang tu abiskan skolah dulu baru nk pk hal couple2 ni,lau bleh couple dlm kahwin lg best..hehe~~okla..da byk lari tajuk,tu tajuk N3 kali ni..salam smua..smpai ketemu di lain waktu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails